| דף הבית | מנהלי הפורום :מאור, ויקטור ואביגיל |
עזרה
חיפוש
רשימת משתמשים
לוח זמנים
|
| ברוך הבא, אורח ( התחבר | הירשם ) | שלח שוב את הודעת האישור בדוא"ל |
| ציטוט הרגע : |
| || |
חשוב!!!![]() ![]() ![]() |
| ראפ תימני |
פורסם ב: Nov 17 2006, 11:07 AM
|
![]() משתמש מתקדם ![]() ![]() ![]() קבוצה: רשומים הודעות: 427 משתמש מספר: 127 תאריך הצטרפות: 21-May 05 |
ויהיו חיי שרה מאה שנה ועשרים שנה ושבע שנים
צורה משונה לקביעת הגיל, לא? סופר המקרא שוב מסבך את העניין, כהרגלו היה יכול לכתוב "ויהיו חיי שרה מאה עשרים ושבע שנים", את החשבון הזה, אפילו הדיוטות שבינינו מבינים נו, אתם יודעים, מה פתאום לעשות חיים קלים? רש"י מפרש את החישוב המסובך במספר מילים שרה הייתה בת מאה, חטאיה מועטים כבת עשרים ונראתה פורחת ויפה כמו ילדה בת שבע שנים הסבר נאה ומלומד, אם כי בעייתי במקצת בימינו אנו, זה לא היה משכנע אף לא אחד בת עשרים נקיה מעוונות? חטאיה מועטים? נו, טוב, שיהיה ! אשרי המאמין התמים ! הפרשה נקראת אמנם חיי שרה, אבל חייה ותולדותיה מוזכרים פה ממש במשורה מיד בסיום הפסוק המכריז על שנות חייה היא מתה, ונאספת אל אימותיה ואברהם, ששרה הייתה כל עולמו צריך לדאוג עכשיו לסידורי הקבורה בעצמו חברה קדישא לא הייתה בנמצא, ואין ברירה מישהו חייב לבצע את העבודה השחורה אברהם פונה לאנשי מקומו, אנשי חת בבקשה למצוא עבורו מקום לקבור בו את המת אלו ממליצים בפניו על הסוחר המקומי הגדול מכולם עפרון שמו, והוא בא בהצעה מפתה לאברהם "שמע ידידי, אתה האדם החשוב ביותר בעיר בשבילך, אברהם, אני מוכן לרדת במחיר בעצם, עזוב אותך משטויות, קת ממני במתנה את חלקת השדה המכונה מערת המכפלה" אברהם, בהתנהגות ממש מוזרה מסרב לקבל את חלקת השדה ללא תמורה "לא, חביבי, הצעתך נדיבה אמנם אבל אני רוצה לשלם עבור הסחורה, כמו כולם" אברהם ועפרון פוצחים במו"מ על מערת המכפלה ומחירה ובסופו של דבר מתבצעת המכירה 400 שקל כסף, סכום עצום באותם הימים מעביר אברהם לעפרון, והם מסכמים את התנאים המערה נרשמת על שמו של הקונה כדת וכדין הוא בעליה של המערה ללא טובות וללא עוררין (כנראה שהתנ"ך אינו ממש רישום שעל דעת כולם התקבל מכיון שעד היום יש חילוקי דעות בין בני ישראל לבני ישמעאל) כזכור, בפרשת "לך-לך", הבטיח אלוהים לאברהם שהארץ כולה שלו, "אתה , אברהם, מלך העולם" ואם אברהם לא לקח את המקום בכוח, וזהו, תם ונשלם אולי זה בגלל שהוא חשב "אל תהיה צודק, תהיה חכם" המעשה הראשון שעושה אברהם לאחר מות שרה הוא למצוא ליצחק בנו אישה הגונה וכשרה והיות והוא מכיר את בנות הסביבה, והן לא מי יודע מה שולח הוא את סוכן ביתו, אליעזר, למשימה עצומה "לך נא אל ארם נהריים אל ארצי ומקום הולדתי והבא משם אישה הראויה להיות כלתי אל תדאג, שליחותך תצליח, יש על מי לסמוך אלוהי השמים והארץ, כבר ימנע ממך פשלה וב?רוך" אליעזר יוצא למשימה הקדושה לארם נהריים ואחרי זמן מגיע לעיר, וחונה ליד באר המים הוא לא מכיר אף אחד, לא יודע מי הוא מי ואיך בדיוק יידע מי האישה המתאימה למי והוא קובע בינו לבין עצמו, מין מבחן קטן הוא יחכה ליד הבאר, לא חשוב כמה זמן והראשונה שתסכים להשקות גם אותו וגם את גמליו היא כנראה האישה המתאימה לאדוניו (אם הוא היה קובע קנה מידה אחר כמו למשל מי הנערה החתיכה ביותר או הגבוהה ביותר, או שמא השמנה אולי הוא היה משנה לחלוטין את פני האומה) בכל אופן, המבחן נקבע, ומה שנותר לו עתה זה לחכות לנערה שתצליח בבחינה לא יודע כמה זמן עבר, יום או יומיים ואל הבאר הגיעה נערה יפת עיניים חיננית ויפה, ומסתבר שגם ליבה לב רחב והיא בקלילות רבה, התאימה למצב ועוד יותר מכך, למרבה השמחה התברר שרבקה, זה שמה, היא בכלל בת משפחה אעשה קצת סדר בדברים לטובת הקוראים המהססים שלא כל כך בקיאים באילן היוחסין לאברהם היה אח ושמו נחור, ואשתו מילכה ולהם נולד בן ושמו בתואל, אביה של רבקה זו רבקה שפגש אותה אליעזר ליד המעיין והפגישה אתה הייתה גולת הכותרת, מהות העניין המבחן הוכיח מעל לכל ספק , בודאות גמורה שהיא המתאימה ליצחק, להמשיך את מורשת שרה אליעזר הגיע אל ביתו של בתואל לבקש את רשותו להסביר לו על אדונו, ועל התאמתה של בתו וכדי לרכך את הפרידה הצפויה מהבת האהובה העניק אליעזר לרבקה ולבני ביתה מתנות ביד רחבה ואמנם הושגה ההסכמה, ואחרי יום אחד יצא רבקה לדרך אל חתנה המיועד למזלנו, האהבה בינה לבין יצחק פרחה ממבט ראשון אחרת היא הייתה צריכה לחזור, וזה היה לא מעט עלבון היום זה נעשה קצת אחרת, לא צריכים לרכב מאות ק"מ בחיפוש אחר אישה, לשבור את הגב אפשר לפתוח את הרשת, ולמצוא בלחיצת עכבר בן או בת זוג, ובן רגע להיות מאושר אבל אולי מה שבא בקלות, גם הולך לדרכו לא משאיר סימן ולא את חותמו ואילו הזיווג ההוא, שהושג אחרי עמל רב החזיק מעמד שנים ארוכות, ותוצאותיו ניכרות עד עכשיו שבת שלום - |
| יאיר |
פורסם ב: Nov 17 2006, 21:28 PM
|
|
משתמש מתקדם ![]() ![]() ![]() קבוצה: רשומים הודעות: 486 משתמש מספר: 388 תאריך הצטרפות: 25-August 06 |
שבת שלום לכלם
תודה לראפ על עונג שבת שהוא טורח להביא לנו כל שבוע. פרשת חיי שרה מסתימת ברשימת צאצאיו של ישמעאל. יב ו?א?ל??ה ת??ל?ד?ת י?ש??מ?ע?אל, ב??ן-א?ב?ר?ה?ם: א?ש??ר י?ל?ד?ה ה?ג?ר ה?מ??צ?ר?ית, ש??פ?ח?ת ש??ר?ה--ל?א?ב?ר?ה?ם. יג ו?א?ל??ה, ש??מו?ת ב??נ?י י?ש??מ?ע?אל, ב??ש??מ?ת?ם, ל?תו?ל?ד?ת?ם: ב??כ?ר י?ש??מ?ע?אל נ?ב?י?ת, ו?ק?ד?ר ו?א?ד?ב??א?ל ו?מ?ב?ש??ם. יד ו?מ?ש??מ?ע ו?דו?מ?ה, ו?מ?ש???א. תקופה מסוימת במהלך ההיסטוריה ישב רובו של עם ישראל בארצות ערב והרבה סבלו צאצאי יצחק מצאצאי דודם ישמעאל. הרמב"ם שחי בעולם הערבי מזכיר את צאצאי ישמעאל ב"איגרת תימן" המפורסמת, אשר נשלחה לקהילת יהודי תימן שסבלה תחת עול הישמעאלים, אשר בקנאותם לאיסלם רדפו את היהודים וצררו אותם וכך כותב הרמב"ם ואתם אחינו, ידוע לכם שהקב"ה הפילנו במהמורות עוונותינו בתוך אומה זו, שהיא אומת ישמעאל, שרעתם חזקה עלינו והם מתחכמים להרע ולמאוס אותנו, כמו שגזר עלינו יתברך "ואויבינו פלילים" ושלא עמדה על ישראל אומה יותר אויבת ממנה ולא אומה שהרעה בתכלית הרעה לדלדל אותנו ולהקטין אותנו ולמאוס אותנו, כמוהם. שאפילו דוד המלך עליו השלום כשראה ברוח הקודש כל הצרות העתידות לישראל, התחיל לצעוק ולקונן מרעת בני ישמעאל ואמר "אויה לי כי גרתי משך, שכנתי עם אהלי קידר (תהילים קכ\ה) וראו איך זכר קידר משאר בני ישמעאל (שבט קוריש), לפי שהמשוגע (הכוונה למוחמד שהשתיך לשבט זה) הוא מבני קדר, כמו שהוא מפורסם מיחוסו. ואנחנו בעודנו סובלים שעבודם וכזביהם ושקרותם למעלה מיכולתנו, שאין בכח האדם לסבול ויהי כמו שאמר דויד עליו השלום "ואני כחרש לא אשמע וכאלם לא יפתח פיו" (תהילים , לח\יד) וכמו שהוכיחונו רבותינו לשאת כזבי ישמעאל ושקריו ולשתוק ממנו וסמכו זה לפסוק שכתוב בשם בניו" ומשמע ודומא ומשא" דהינו לשון "שמע, דום ושא" רקודים מהפולקלור של יהודי תימן הם חלק חשוב מרפרטואר הרקודים שאנו רוקדים וצעד תימני הוא אולי הצעד הכי משמעותי ברקודים שלנו. הרקוד הכי נפוץ מהפולקלור של יהודי תימן הוא אולי אחיי בני תימן מילים: מרדכי יצהרי לחן: ציון גולן ביצוע: ציון גולן מחבר ריקוד: ספי אביב מעגל - שנת 1993 -------------------------------------------------------------------------------- אחיי בני תימן / קיראו לאל עליון אחיי בני תימן / קיראו לאל עליון יושיב שבות ציון / על עיר מהוללה יושיב שבות ציון / על עיר מהוללה יושיב שבות ציון / על עיר מהוללה. פזמון: אחיי בני תימן / קיראו למלך רם אחיי בני תימן / עושים רצון קונם. אחיי בני תימן / קיראו לאל עליון. שירי אני אשא / לאל רם ונישא שירי אני אשא / לאל רם ונישא על עמך חוסה / וגאל בני גולה על עמך חוסה / וגאל בני גולה על עמך חוסה / וגאל בני גולה. פזמון: אחיי בני תימן / קיראו למלך רם אחיי בני תימן / עושים רצון קונם. אחיי בני תימן / קיראו לאל עליון. האם יש למישהוא את המצגת? להתראות ושבת שלום יאיר נ.ב מלות השיר מארכיון השירים של "סברס" |
| ראפ תימני |
פורסם ב: Nov 18 2006, 08:20 AM
|
![]() משתמש מתקדם ![]() ![]() ![]() קבוצה: רשומים הודעות: 427 משתמש מספר: 127 תאריך הצטרפות: 21-May 05 |
היות וכבר התפרסמו המילים, יש לי תיקון קל שיבהיר את השיר מעט טוב יותר
השורה "יושיב שבות ציון/ על עיר מהוללה" שגויה במקצת. השורה הנכונה היא "ישיב שבות ציון/ אל עיר מהוללה". היות ואנחנו, יהודי תימן, נוהגים להגות את הקמץ כחולם, נוצר הרושם כאילו "יושיב" היא המילה הנכונה ולא היא. הרעיון הוא לא להושיב במקום אלא להשיב אל המקום, וזה גם יותר הגיוני בהקשר של השיר המסוים הזה. וגם בהמשך יש שיפוץ קטן "שירי אני אשא / אל אל ורם נישא" שבת שלום |
| יאיר |
פורסם ב: Nov 18 2006, 09:47 AM
|
|
משתמש מתקדם ![]() ![]() ![]() קבוצה: רשומים הודעות: 486 משתמש מספר: 388 תאריך הצטרפות: 25-August 06 |
שבת שלום לכלם
תודה לראפ על הערותיו \ הארותיו החשובות. דובלה לתשומת לבך המילים הועתקו לכאן מארכיון השירים של "סברס" להתראות ושבת שלום יאיר |
| עת הגשם |
פורסם ב: Nov 19 2006, 09:03 AM
|
![]() משתמש כבוד ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() קבוצה: מנהלים ראשיים הודעות: 2,485 משתמש מספר: 69 תאריך הצטרפות: 27-April 05 |
תודה לראפ על העדכון,
אני בטוח שדובלה כרגע עסוק בחיפוש התימני שנתן לו את המילים לפרסום באתר ונסיבות מקלות, נזכור כמובן שמדובר ב"סברס" ולא ב"גאת". ובהזדמנות זו שבוע טוב לכולם. עת הגשם. -------------------- יעצו לי לחתום את ההודעות במשפט שיצביע על המצב, אז זה מה שיצא:
אוי ווי פורום...........מה עשית לי? ("עת הגשם" פרק א' פסוק א'). |
![]() |
![]() ![]() ![]() |